Primăria Comunei Viziru

Primăria Comunei Viziru

Instituție / Localități FLAG Brăila


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Str. Brăilei, nr. 129, Localitatea Viziru, Com. Viziru, Jud. Brăila, Romania

Despre

Primăria Comunei Viziru

Viziru este o comună în județul Brăila, Muntenia, România, formată din satele Lanurile și Viziru (reședința). Comuna este traversată de șoseaua națională DN21, care leagă Brăila de Slobozia. Între anii 1417-1829 a făcut parte din Raiaua Brăila (Kaza Ibrail) a Imperiului Otoman.

Istorie
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna Viziru făcea parte din plasa Balta a județului Brăila și era formată din satele Viziru, Grozești, Giurgeni, Bajani, Tâmpu, Târlele, Țăcău și Cojocari, cu o populație de 4284 locuitori. Pe teritoriul ei funcționau o moară cu aburi, o școală deschisă în 1837 ca școală de băieți și devenită mixtă în 1862, și trei biserici ortodoxe — una construită între 1850–1862 de locuitori și doamna lui Ipsilanti, alta înființată în 1874 de locuitori și o alta înființată în 1869 de proprietarul Petru Conte de Roma.
În 1925, comuna Viziru era reședința plășii Viziru și avea în compunere satele Golășeii Noi și Viziru, precum și cătunele Bou, Frecăței și Țăcău, având în total 5602 locuitori. În 1931, satul Golășei s-a separat și a format o comună de sine stătătoare.
În 1950, cele două comune au fost incluse în raionul Însurăței și apoi (după 1960) în raionul Brăila din regiunea Galați, în 1964 comuna și satul Golășei luând numele de Lanurile. În 1968, comunele au redevenit parte a județului Brăila, iar comuna Lanurile a fost din nou desființată și inclusă în comuna Viziru.

Așezare
Comuna este așezată pe paralela 45° latitudine nordică și 27°43’ longitudine estică la 37 km sud de municipiul Brăila și 15 km vest de Dunăre. Se învecinează la nord cu satul Lanurile, la sud cu orașul Însurăței, la est cu comunele Gropeni și Tufești, iar la vest cu comuna Bordei Verde. Prin Viziru trece drumul național DN21 Brăila–Slobozia. La Viziru, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ211A, care duce spre nord-vest către Bordei Verde și spre sud către Stăncuța.
Altitudinea este între 20–24 m. Relieful este relativ uniform, reprezentat prin câmpuri netede, întinse, având zone cu predominare culturi cerealiere.

Membru FLAG Brăila

  • Membru FLAG Brăila

Photo Gallery

Alte sugestii

Primăria Comunei Tudor Vladimirescu

Instituție / Localități FLAG Brăila

Primăria Comunei Stăncuța

Instituție / Localități FLAG Brăila

Primăria Comunei Traian

Instituție / Localități FLAG Brăila

Primăria Comunei Măxineni

Instituție / Localități FLAG Brăila

Primăria Comunei Gropeni

Instituție / Localități FLAG Brăila