File de biban in unt

Rețete pescărești


Despre

File de biban in unt

Ingrediente:
  • 2 file de biban
  • 150 g spanac
  • 100 g baby cartofi
  • 30 g unt
  • busuioc
  • 1 lămâie
  • ulei de masline
  • usturoi
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 10 g făină
Pregătirea fileului de biban
  • Filetați bibanul. 
  • Adăugați puțină sare, piper și făină (aveți grijă deoarece fileul de biban este foarte delicat). 
  • Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie și apoi prăjiți fileul de pește - un minut pe fiecare parte.
  • Când peștele este gata, opriți focul și adăugați puțin unt în tigaie.
  • Este foarte important să adăugați untul direct din frigider și să-l topiți în tigaie. 
  • Adăugați suc de lămâie la final.

Pregătirea spanacului sotat
  • Într-o oală sau caserolă foarte mare, încălziți uleiul de măsline și sotati usturoiul și ceapa la foc mediu timp de aproximativ 1 minut, dar nu până când se rumenesc.
  • Adăugați toți spanacul, sarea și piperul în oală, aruncați-l cu usturoiul și uleiul și gătiți-le 2 minute.

Pregătirea  baby cartofilor 
  • Fierbeți cartofii și prăjiți-i cca. 1 minut într-o tigaie.
  • Sfat: Puneți puțin ulei de măsline într-un pahar și adăugați niște frunze de busuioc (sau frunze verzi). După câteva minute, uleiul va avea o aromă specială.

Ingrediente

  • Pește
  • Ceapă
  • Făină
  • Spanac
  • Baby cartofi
  • Unt
  • Busuioc
  • Lâmăie
  • Ulei de măsline
  • Usturoi
  • Sare
  • Piper

Dificultate

  • 3

Photo Gallery

Video

Alte sugestii