Brațul Vâlciu

Brațul Vâlciu

Băltă de pescuit


Address

Brațul Vâlciu , Romania

Despre

Brațul Vâlciu

Brațul Vâlciu este unul din cele 3 brațe (Brațul Cremenea sau Dunărea nouă – brațul navigabil din vest, Brațul Vâlciu – în mijloc și Brațul Măcin sau Dunărea veche –în est) în care se desparte fluviul Dunărea la intrarea în județul Brăila. Acest braț are o lungime de aproximativ 40 km. Acest braț are o lungime de aproximativ 40 km.

Vâlciu are în componența rezervația naturală Balta Mică a Brăilei. În zonă, apa nu este potabilă, decât de infiltrație. Bratul Vâlciu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă vă aflați în apropiere.

Se poate ajunge în doua moduri: fie pe la trecere bac Stanca și deplasare pe magistrala principală din Insula Mare a Brăilei, pana în dreptul loc. Țăcău, fie pe la trecere bac Gropeni și mers în aval pe dig. 

Pe Brațul Vâlciu se întalnesc numeroase specii de pești, printre care: crap, șalau, somn, știucă, oblețe, caras dar și alte specii de talie mică.

Momeli: la crap se recomandă râma, boilies, buchet de viermuși, mamaliga, la șalău se recomandă în special râma alba si imbucatura, iar stiuca doar pește viu. 

Alte informații utile: datorită faptului că în zonă nu este apă potabilă decât de infiltrație, în funcție de durata cât se campează în zona este indicat să mergeți cu rezerve de apă. 

Locul este ideal pentru amplasarea de corturi, se pescuieste fara taxa, respectand normele prevazute in lege si perioadele de prohibitie.

Specii de pește

  • Caras
  • Știucă
  • Crap
  • Șalău
  • Somn
  • Obleț

Photo Gallery

Alte sugestii

Lacul Blasova

Băltă de pescuit

Balta AGROACVA CHISCANI

Băltă de pescuit

Balta Albina

Băltă de pescuit